Rólunk

2021. május 15-i lapszám. 2.oldal.

2021. május 15-i lapszám. 2.oldal.

Jubileumi Lelkigyakorlatos Tábor - Hittanya (kattints ide)

"Az irgalmasság - sokszor bebocsát, olykor elbocsát, mindig megbocsát."
Ezzel a címmel rendezték meg a 25. jubileumi Bugaci Lelkigyakorlatos Tábort a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán. Az egyhetes rendezvény augusztus 7-e vasárnap délutántól 14-e vasárnap délig tartott. Dr. Finta József érseki helynök, táborvezető küldött beszámolót a jubileumi táborról.

Félegyházi Közlöny - Kattints ide a teljes cikkhez

Hittanya – a Biblia évében

Bibliai ismereteik bővítésében a fiatalokat minden nap meghívott vendégek előadásai segítették. A programban olyan játékos elemek is szerepeltek, amelyek során a résztvevők a Szentírás ismeretében mélyedhettek el. Ilyen programpont volt a Bibliai Lakoma Ennek során a változatos fogásokat elfogyasztó nyolc versenyző csoportnak ki kellett találnia, hogy az elfogyasztott étel hol szerepel a Bibliában. A Vágvölgyi Éva tanárnő vezetésével zajló foglalkozás során a résztvevők a jerikói vak történetét tanulmányozták és dolgozták fel integratív módszerrel. Ennek lényege, hogy a résztvevők minél közelebb kerüljenek a történethez, igyekezzenek átélni az eseményt, mintha maguk is ott lettek volna, vagy éppen ők lettek volna a vakság reménytelen sötétségében élő vak Bartimeus. A programok sorában minden nap helyet kapott egy neves meghívott vendég előadása is a Biblia évéhez illő, komoly témában. A fiatalok hétfőn Obbágy László görög katolikus teológiai tanár (Az Ószövetség és az Újszövetség kapcsolata), kedden Tarjányi Béla biblikus tanár (A Szentírás jelentősége és elfogadása) előadását hallgathatták meg. Szerdán egy művészeti blokk illeszkedett a programba, csütörtökön Finta József (Teremtéstörténet és evolúció), pénteken Farkas István SchP (A Biblia – mindennapi kenyerünk), szombaton pedig Kocsis Imre biblikus tanár előadására került sor (A Da Vinci Kód c. könyv állításai a Biblia fényében).

Forrás: www.magyarkurir.hu

Augusztus első hetében rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanos táborát a bugaci Hittanyán. A tábor programját ezúttal a Biblia évéhez kapcsolódva alakították ki.